Waarschijnlijk heb je wel verhalen gehoord van mensen die geld verdienen met Instagram. Misschien heb je zelfs wel eens gedacht: “dat zou ik ook wel willen doen”.

Net zoals bloggers, Youtubers en iedereen die veel volgers heeft hebben ook instagrammers invloed en kunnen ze invloed uitoefenen op hun volgers. Dit zijn twee dingen waar bedrijven vaak moeite mee hebben.

Deze twee dingen bieden instagrammers de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomsten te genereren, of ze nu een imperium willen bouwen of gewoon wat extra geld en gratis spullen willen verdienen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je geld verdient met instagram en hoe jij je eerste stappen zet om jouw bereik om te zetten in extra inkomsten!

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Als je je nu afvraagt ​​hoeveel volgers je nodig hebt om geld te verdienen met Instagram, is het korte antwoord “niet zoveel als je denkt”.

Het lange antwoord hangt af van factoren die variëren van:

  • In welke niche je zit en hoe gemakkelijk je het rechtstreeks kunt koppelen aan een productcategorie: Mode, eten, schoonheid en fitness zijn populaire niches, gebaseerd op top hashtags.
  • Hoe betrokken je volgers zijn (100.000 nep volgers zullen niet veel opbrengen).
  • Welk inkomstenkanaal je gebruikt.

Natuurlijk, hoe meer betrokken volgers je hebt, hoe beter.

Terwijl top Instagrammers duizenden euro’s per post verdienen op het platform voor het delen van foto’s, hebben zelfs degenen met een kleinere maar meer betrokken groep volgers het potentieel om veel geld te verdienen.

Hoe kan je geld verdienen met Instagram

Afhankelijk van je unieke Instagram-inhoud, je publiek en je inzet, kun je op de volgende manieren geld verdienen met Instagram:

  • Gesponsorde berichten plaatsen voor merken.
  • Partner worden en een commissie verdienen door producten van andere merken te verkopen.
  • Een fysiek of digitaal product maken en verkopen of een betaalde service aanbieden.

Het mooie is dat het gaan voor één inkomstenstroom niet per definitie een andere uitsluit.

Dus laten we beginnen met de meest gebruikelijke aanpak van het genereren van inkomsten via Instagram: samenwerken met merken als influencer.

Werk met merken aan gesponsorde berichten

De term ‘influencer’ wordt tegenwoordig veel gebruikt.

Een influencer is eigenlijk iedereen die voor zichzelf een online reputatie heeft opgebouwd door unieke dingen online te doen en delen. Voor hun publiek zijn influencers smaakmakers, trendsetters en vertrouwde experts. Hun meningen over bepaalde onderwerpen worden gerespecteerd en gevolgd.

Veel merken kunnen daar gewoon niet tegen concurreren en daarom werken ze samen met influencers om gesponsorde berichten te maken. In deze berichten proberen ze hun producten te promoten.

Maar het is niet alleen de grootte en het bereik van je Instagram-account dat merken belangrijk vinden. Het is het vertrouwen en de betrokkenheid van je publiek met je inhoud.

View this post on Instagram

When the moment calls, hydration matters #Herbalife24 #CR7Drive #BehindTheResults

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 Cristiano Ronaldo met een advertentie voor Herbalife

Het kan best moeilijk zijn om je inkomsten als influencer en je integriteit als maker in evenwicht te brengen. Het beste zou zijn als je niet afhankelijk bent van je Instagram inkomen om het hoofd boven water te houden. Dan heb je namelijk altijd de vrijheid om selectief te zijn over de merken waarmee je werkt. Merken zullen namelijk ook selectief zijn over de Influencers waarmee ze werken.

Hoe merken te vinden om mee te werken

Als je groot genoeg bent, is de kans groot dat merken je vanzelf zullen vinden. Dit komt bij kleinere influencers minder vaak voor. Je kan ook hulp krijgen met het vinden van merken om mee te werken die qua persoonlijkheid en waarden op een vergelijkbaar niveau zitten. Dit is belangrijk zodat je volgers niet het gevoel krijgen dat je alleen maar reclame aan het maken bent. Om te leven van Instagram is het belangrijk dat je een goede relatie opbouwt met bedrijven en dat je je integriteit behoudt!

Rafael Nadal in een video-commercial op zijn Instagram

Word een affiliate partner

In tegenstelling tot een influencer, is een affiliate partner meer gefocust op het verkopen van producten van een partnermerk. Hiervoor krijgen zij een commissie. Dit gebeurt meestal met een persoonlijke link of een unieke promocode om ervoor te zorgen dat klikken daadwerkelijk in de verkoop worden vertaald.

Omdat Instagram nog bijna geen links buiten je bio toestaat, behalve in je verhaal, kun je je eigenlijke maar op het promoten van één product per keer concentreren . Promocodes zijn hierom een betere optie voor Instagram, omdat je ze kunt opnemen in al je verschillende berichten.

In dit artikel zijn de mogelijkheden beschreven om geld te verdienen met instagram. Heb je nog aanvullingen, vragen of ben je een influencer en wil je meer inkomsten genereren? Laat dan een opmerking achter of neem contact op voor de mogelijkheden!

Let’s Work Together

VERTEL MEER OVER JE PROJECT

Een groter bereik? Meer interactie met je klanten? Hogere sales?
Laat je gegevens achter en kom te weten hoe Socialath je daarbij kan helpen!

LET’S TALK